Dinsdag 31 oktober

  Go4it! Beroepenmanifestatie

  Later als ik groot ben... tja, wat dan? Best lastig om te kiezen, toch?
  Op Go4it maken we het je wat gemakkelijker. Op 5 interactieve pleinen kun je binnen en buiten actief aan de slag.

  5-interactieve-pleinen

  Plein 1.Voedsel groen en gastvrijheid
  Plein 2.Techniek en gebouwde omgeving
  Plein 3.Zorg, welzijn, sport en laboratoriumtechniek
  Plein 4.Zakelijke dienstverlening en veiligheid
  Plein 5.ICT en creatieve industrie

  Altijd al meer willen weten over werken in een laboratorium? Wat doet een hovenier allemaal? Lijkt werken binnen Zorg en Welzijn je leuk? Misschien kook je wel liever een mooi gerecht of timmer je zo een deurkozijn in elkaar. Door te doen, kom je meer te weten over jezelf en je toekomst. Probeer het maar!

  Samen met je klas kom je naar Go4it! op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november in Archeon? De jaarlijkse beroepenmanifestatie is speciaal bestemd voor tweede jaars vmbo-scholieren. Kom actief meedoen op de 5 beroepspleinen die je een goede indruk geven van mogelijke vervolgopleidingen en beroepen. Heb jij al duidelijke toekomst- plannen of juist nog geen enkel idee? Go4it wijst je de weg

  Locatie: Archeon- Archeonlaan 1, 2408 ZB, Alphen aan den Rijn Tijdstip: 08.45 - 16.00 uur
  Go4it! Beroepenmanifestatie - De week van het werk, Alphen aan den Rijn

  Hackaton

  Tijdens deze tweedaagse Hackathon gaan ICT-studenten in groepjes in Archeon een IT-uitdaging oplossen die aangedragen wordt vanuit het bedrijfsleven.

  Elke groep van studenten heeft een mix van specialismen, zodat de IT- oplossing die zij gaan bedenken gebouwd en beheerd kan worden én ook gebruiksvriendelijk is. Begeleiding vindt plaats vanuit mboRijnland in samenwerking met Alphense IT-bedrijven.

  Locatie: Archeon- Archeonlaan 1, 2408 ZB, Alphen aan den Rijn Tijdstip: 9.00 - 16.00 uur

  HR-Kring: Van minder kansen naar meer werkgelegenheid.

  Tijdens deze bijeenkomst staat de groep gemotiveerde mensen centraal voor wie de arbeidsmarkt (nog) niet makkelijk te bereiken is, maar waar juist veel mooie kansen liggen. Helaas zorgen vooroordelen ervoor dat werkgevers terughoudend zijn. Echter, met de huidige grote vraag naar personeel zijn werkgevers steeds meer bereid om deze groep een kans te geven.

  Door te kijken naar wat er wel kan, willen we gezamenlijk zorgen dat zowel de werknemer als werkgever kunnen profiteren van maatwerk. Het is van groot belang om werkgevers kennis te laten maken met deze groep en om te laten zien hoe zij kunnen worden ondersteund, ook door samenwerking tussen overheid en ondernemers. Deze samenwerking garandeert dat deze mensen goed aan het werk kunnen gaan.

  Tijdens de HR-kring verwelkomen we verschillende ervaringsdeskundigen, specialisten van het UWV, Rijnvicus en het Werkcafé Holland Rijnland, inclusieve werkgevers en HR-medewerkers. Ervaringsdeskundigen vertellen meer over hun zoektocht naar werk waarbij zij zelf te maken hebben met fysieke of zintuigelijke beperkingen. Hierdoor wordt duidelijk welke beperkingen er zijn.

  Ervaringsdeskundige Jiska Ogier en specialisten

  Speciale aandacht gaat er uit naar ervaringsdeskundige Jiska Ogier, een gewaardeerd spreker en expert op het gebied van inclusie en het wegnemen van vooroordelen. Zij gaat op interactieve wijze aan de slag met praktische voorbeelden om vooroordelen weg te nemen, zonder daarbij de maatschappelijke verantwoordelijkheid uit het oog te verliezen. Juist met diverse ondernemers in de zaal kan haar expertise optimaal benut worden.

  Na een boeiend verhaal gaan we met elkaar aan de slag met twee concrete en prikkelende stellingen. Deze stellingen zullen zeker zorgen voor stof tot nadenken. Bovendien zijn er een arbeidsdeskundige van het UWV, werkgeversadviseurs van het WSP Holland Rijnland en de projectleider van het Werkcafé aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Zij voorzien u graag van meer informatie over wat zij voor u kunnen betekenen in uw zoektocht naar personeel.

  Wij hopen dat u op 31 oktober te zien. Laat weten of u er bij kunt zijn, zodat we een stoel voor u kunnen reserveren.

  Wij kijken ernaar uit u op deze speciale bijeenkomst te verwelkomen!

  Meld je aan voor de HR kring

  Locatie: Buurten en zo - Hoflaan 11, 2405 BS Alphen aan den Rijn. Tijdstip: 16.00 uur Spreker: Jiska Ogier
  HR-Kring: Van minder kansen naar meer werkgelegenheid. - De week van het werk, Alphen aan den Rijn