Donderdag 4 November

  Go4it! Beroepenmanifestatie

  Go4it!
  Activiteit: Go4it
  Datum: Donderdag 4 november 2021
  Tijd: 08.30 – 15.30 uur.
  Locatie: Archeon, Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan den Rijn

  Later als ik groot ben... tja, wat dan? Best lastig om te kiezen, toch? Op Go4it maken we het je wat gemakkelijker. Op vier gezellige pleinen en buiten presenteren zich 18 beroepsrichtingen met diverse doe-activiteiten. Altijd al meer willen weten over mechatronica of ICT? Of altijd al willen werken binnen Zorg en Welzijn? Misschien kook je wel liever een mooi gerecht of timmer je zo een deurpaneel in elkaar. Door te doen, kom je meer te weten over jezelf en je toekomst. Probeer het maar!

  Samen met je klas kom je naar Go4it! op woensdag 3 en donderdag 4 november in Archeon? De jaarlijkse beroepenmanifestatie is speciaal bestemd voor tweede jaars vmbo-scholieren. Er zijn verschillende informatiestands, die je een goede indruk geven van mogelijke vervolgopleidingen en beroepen. Heb jij al duidelijke toekomst- plannen of juist nog geen enkel idee? Go4it wijst je de weg.

  wvhwposter

  Verkiezing Hartstikke Sociaal Bokaal

  Hartstikke Sociaal Bokaal

  Let op:

  Bij de ingang moet je je QR-code (vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag of recent corona gehad) laten zien. Vergeet niet ook een ID-bewijs mee te nemen!
  Zorg dat de QR-code in de corona check app op ‘Nederland’ staat. Dit bespoedigt de controle.


  Activiteit: Verkiezing Hartstikke Sociaal Bokaal en paneldiscussie
  Datum: Donderdag 4 november 2021
  Tijd: 08.00 – 10.00 uur.
  Locatie: Rijnvicus, Distributieweg 10, 2404 CK Alphen aan den Rijn

  Rijnvicus reikt elk jaar de Hartstikke Sociaal Bokaal uit aan ondernemers met een sociaal hart. Het gaat om ondernemers die werkzoekenden (met enige) afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek geven in hun onderneming.

  De 3 genomineerden zijn:

  • Samen Sterker - Onderhoud en Afbouw
  • Scala College
  • SBR Elektromontage
  In het eerste gedeelte van het programma presenteren de drie genomineerden zich, daarna wordt er door het publiek gestemd. Daarna volgt de uitslag en wordt de top 3 in het zonnetje gezet. Tijdens dit feestelijke moment rijkt de wethouder de prijs uit.
  In het tweede gedeelte vindt er een interessante discussie plaats over sociaal ondernemen. Hier worden een aantal prikkelende stellingen besproken met de ondernemers. En dit wordt van diverse kanten belicht. Ook is de voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof hierbij aanwezig om zijn bijdrage te leveren.

  Dit is een ontbijtbijeenkomst, dit lekkere ontbijt wordt verzorgd door Rijnvicus. Het hele programma wordt begeleid door een dagvoorzitter.

  Fijn jullie daar te ontmoeten. Graag tot donderdag 4 november a.s. om 08.00 aan het ontbijt. Wil je nu al iets meer weten over de genomineerden? Lees hier meer over deze drie toppers.

  wvhwposter

  Hacketon #Work

  Hacketon
  Activiteit: Hacketon
  Datum: Donderdag 4 november 2021
  Tijd: 09.00 – 17.00 uur.
  Locatie: Esport Game Arena, Raadhuisstraat 134, 2406 AJ Alphen aan den Rijn

  Let op:

  Bij de ingang moet je je QR-code (vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag of recent corona gehad) laten zien. Vergeet niet ook een ID-bewijs mee te nemen!
  Zorg dat de QR-code in de corona check app op ‘Nederland’ staat. Dit bespoedigt de controle.


  Alle bezoekers zijn welkom! Jong, oud, opnieuw op zoek naar een baan, mogelijkheid om te switchen? Alles is mogelijk. Daarnaast is er een spetterend optreden van Ali B bij de start van het Festival. Tijdens het festival kan je meedoen aan workshops, linkedin foto’s, CV-checks etc etc

  Zet 30 creatieve ICT studenten van verschillend niveau bij elkaar, geef ze een uitdagende opdracht en laat ze vrij een oplossing te bedenken.
  Dat is precies wat wij gaan doen tijdens de Hackaton.
  ICT studenten van de opleidingen Applicatieontwikkeling en ICT/ netwerk Beheer van mboRijnland worden in teams verdeeld en gaan met opdrachten uit het bedrijfsleven aan de slag.

  Er zijn verschillende bedrijven aanwezig tijdens de Hackaton om inspirerende workshops te geven. Op deze manier wordt de verbinding onderwijs en bedrijfsleven echt gemaakt.
  De studenten kunnen zien welke vragen er spelen, en bedrijven kunnen zo kennismaken met de medewerkers van morgen.
  De studenten gaan in gemengde teams aan de slag met het bedenken van ICT oplossingen voor deze vraagstukken. Voor studenten is de winst dat ze kennis maken met bedrijven/organisaties uit de regio en met studenten van een mogelijke vervolgopleiding. Voor het onderwijs betekent de Hackaton een mogelijkheid om te werken aan onderwijsinnovatie in de vorm van co-creatie projecten. Bedrijven kunnen op hun beurt op een inspirerende en laagdrempelige manier kennis maken met de medewerkers van morgen. Een Hackaton waar software programmeurs elkaar ontmoeten om samen te programmeren.

  wvhwposter

  Hr Kring

  HR-kring
  Activiteit: HR-kring The Intern
  Datum: Donderdag 4 november 2021
  Tijd: 12.00 – 14.00 uur.
  Locatie: Flemingweg 8, 2408 AV te Alphen aan den Rijn

  LET OP: dit is een andere locatie dan eerder in de uitnodiging vermeld stond!

  Locatie: Frame Offices (bij TeekensKarstens advocaten notarissen), begane grond, zaal “Bank”, adres Flemingweg 8, 2408 AV te Alphen aan den Rijn (voldoende gratis parkeergelegenheid en bushalte voor de deur).

  Waar vinden ondernemers nog medewerkers?

  Het lijkt erop dat in het middensegment nagenoeg geen passend arbeidskapitaal meer is en dat vooral bij de jeugd en ouderen (evenals bij statushouders en bij ‘praktijkleren’) de kansen liggen!

  Het eerste deel van de middag (inclusief een heerlijke lunch) zal gaan over jeugdig arbeidskapitaal en leren in de praktijk tijdens het werk. Wat zijn de ontwikkelingen rondom jeugdwerkloosheid, waar liggen nog kansen (ook voor latere beroepen) en wat is mogelijk bij praktijkleren? Sprekers zijn: Laura Hornick, programmamanager Toekomstperspectief jongeren en Projectleider aanpak jeugdwerkloosheid gemeente Alphen aan den Rijn en Chantal Ekkel, Saskia Bholasing en Conny van der Hoef van WSP Rijnvicus.

  Het 2e deel gaat vooral over oudere werkzoekenden. Stichting ‘WerkVinden Alphen’ en ‘Alphen werkt door’, bundelen de krachten. Dat heeft geleid tot een korte eigen film in het thema “The Intern”. Ofwel ‘de stagiair op zekere leeftijd’, die vooroordelen naar voordelen ombuigt. Een korte inleiding met première van deze (korte) film wordt gevolgd door een presentatie over de kracht van 50+.

  Ook vertellen twee jonge ondernemers in het laatste kwartier over hun MVO initiatief om statushouders op te leiden tot software ontwikkelaars. Aan het woord zijn Merijn Biesterfeld van Motopp en Marcel Oostveen van Innspire.

  wvhwposter

  VOA Netwerkborrel

  Netwerkborrel
  Activiteit: Netwerkborrel
  Datum: Donderdag 4 november 2021
  Tijd: 17.30 – 19.00 uur.
  Locatie: Bibliotheek Rijn en Venen - Aarkade 10 Alphen aan den Rijn
  Voor wie: Voor alle betrokkenen, bedrijfsleven, beursdeelnemers en sponsors

  Natuurlijk kan zo’n drukke week alleen worden afgesloten met een levendige borrel op een toplocatie in Alphen aan den Rijn.
  We maken dan de winnaar van de Hackaton bekend en proosten met Gemeente, VOA, EDBA en alle samenwerkende partijen op een succesvolle week in de nieuwe bibliotheek Rijn en Venen aan de Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn.

  wvhwposter