De week van het werk - Blij personeel werkt

  Banenparade met Open Hiring Café

  Er staan weer ruim 50 ondernemers uit de regio met uitdagende banen op onze moderne en feestelijke Banenparade met Open Hiring Café. We hebben een bomvol programma met diverse workshops en andere activiteiten: zo kunnen werkzoekenden, werknemers en werkgevers zich nog verder ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan workshops over werkgeluk, vinden van gemotiveerd personeel, jezelf optimaal presenteren en voordelen en subsidies voor ondernemers

  Tijdens het Open Hiring Café kun je zien wat werkgevers jou te bieden hebben.

  Het thema van de Week van het Werk is: Blij personeel werkt! Jij wil toch ook elke dag met plezier naar jouw werk? We zien je graag bij de Banenparade met Open Hiring Café.

  Voor wie?

  • De Banenparade is voor iedereen. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging op werkgebied, wil je dichterbij huis werken of wil je weer met plezier naar je (nieuwe) werk gaan?
  • En ook voor werkgevers die graag hun huidige personeel willen behouden, nieuw personeel willen aantrekken en graag kennis willen uitwisselen en netwerken.
  • Tijdens de Banenparade zijn er ook bedrijven aanwezig, die ervoor zorgen dat je als werkgever nog aantrekkelijker wordt. Zoals bijvoorbeeld extra aandacht voor gezondheid, vitaliteit en goede voorzieningen voor woon- en werkverkeer! HR-medewerkers zijn van harte welkom, zodat zij ervoor zorgen dat in hun bedrijf ook blij personeel werkt!

  Kom naar het Open Hiring Café

  Open Hiring is een baan zonder sollicitatiegesprek. Zo is jouw vacature snel vervuld. Een werkzoekende kan namelijk al direct bij jouw bedrijf aan de slag. Zonder een sollicitatiegesprek, een cv of andere rompslomp. Iedereen is welkom. Het maakt niet uit welke werkervaring je hebt. Het enige dat is: de motivatie om aan het werk te gaan.

  Daarom organiseren we tijdens de Banenparade het Open Hiring Café. Dit is de plek voor werkzoekenden en werkgevers om elkaar te ontmoeten. Hier laten veel ondernemers uit de regio zien wat ze jou te bieden hebben en waarom je graag bij hen wil werken. Wat doen ze precies en wat doen ze om personeel aan zich te binden?  Dit zijn ondernemers uit diverse sectoren die op zoek zijn naar goed en gemotiveerd personeel.

  Dit is dé nieuwe manier om een  uitdagende baan te vinden bij één van onze vele werkgevers uit de regio. En sluit zeer goed aan op thema van deze Week van het Werk: Blij personeel werkt.

  Voor Oekraïense werkzoekenden

  Tientallen Oekraïense werkzoekenden worden persoonlijk uitgenodigd om deel te nemen aan de banenparade. Het Werkgeversservicepunt  van Rijnvicus en de gemeentelijke afdeling opvang Oekraïne zijn zichtbaar aanwezig op de banenparade om werkzoekenden en werkgevers te adviseren en te ondersteunen. Tolken zijn aanwezig waar werkzoekenden en werkgevers gebruik van kunnen maken.

  Meer weten over Open Hiring? Op de website over Open Hiring staat veel informatie voor werkgevers en werkzoekenden.

  Aanmelden

  Ja, ik doe graag mee als ondernemer aan de Banenparade!

  Zorg dat je er snel bij bent!

  Locatie: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn, Stadhuisplein 1 Tijdstip: 12.00 - 15.00 uur Voor wie: Wergkevers en Werknemers
  Banenparade met Open Hiring Café - De week van het werk, Alphen aan den Rijn

  WORKSHOPS voor werkgevers (Werkcafé achterin)

  Workshop 1 / Arno Valkenburg /  Teamcoördinator Leerwerkloket Holland Rijnland

  12.30 – 13.00 uur
  Krapte op de arbeidsmarkt vraagt om een nieuwe manier van zoeken en vinden van nieuw personeel. Tijdens deze workshop krijg je handvatten om jouw nieuwe medewerker te vinden. Niet op de traditionele manier, juist door verder en anders te kijken dan je gewend bent.

  Workshop 2 / Frits Opdam WIJ/JIJ Platform

  12.30 – 13.00 uur
  WIJI Scrum Sessie. Tijdens de sessie laten we een aantal e-portfolio’s zien van gemotiveerde werkzoekenden. Baat het CV zoom met e-portfolio juist in op talenten, drijfveren en interesses. Dit is de manier om het type werknemer te vinden die past binnen jouw bedrijf.

  Workshop 3 / Susanne en Kim van VRHL

  13.30 – 14.00 uur
  Personeel zoeken via Socials

  Workshop 4 / Dick Feddes  / TeekensKarstens

  13.30 – 14.00 uur
  Tijdens dit half uur ontvang je juridisch advies over het actualiseren van (arbeids)contracten, flexcontracten en zaken waarmee je rekening dient te houden bij ‘Open Hiring’.

  WORKSHOPS voor werknemers (open ruimten)

  Workshop 1 en 3 workshop “Hoe presenteer ik mezelf’

  RMT

  • 12.30 – 13.00 uur
  • 13.30 – 14.00 uur

  One minute of fame
  Wat vertel jij als eerste over jezelf als je een potentiële nieuwe werkgever ontmoet? Weet jij wat je voor deze werkgever kunt betekenen en wat je sterke punten zijn? Hoe laat je een goede indruk achter?

  Wat je gaat doen in deze workshop:

  • Je gaat jouw eigen "one minute of fame" oefenen
  • Je kunt vragen stellen aan twee ervaren loopbaancoaches
  • Je krijgt tips en tricks mee

  Kom naar deze workshop en laat je inspireren!

  Workshop 2 Spoedcursus ‘presenteer en solliciteer

  Werkvinden

  • 13.00 – 14.00 uur

  Wil jij klaargestoomd worden voor de sollicitatie die jij misschien later op de middag hebt met een van de werkgevers op de banenparade? Onder leiding van coach Paul Hautmans oefen je in deze workshop hoe je jezelf goed kunt presenteren en een positieve indruk achterlaat op jouw sollicitatiegesprek. Na de workshop sta je net wat steviger in je schoenen en ben je helemaal klaar voor jouw sollicitatie en nieuwe job!